Bigindicator

Photo Matters - Friends' Jubilee

Event  |  Reviews  |  Comments
20121229092206-lw
© Courtesy of the Artist and De Hallen Haarlem
20130130065422-untitled
© Courtesy of the Artist and De Hallen Haarlem
20130130065548-o
© Courtesy of the Artist and De Hallen Haarlem
Photo Matters - Friends' Jubilee

Grote Markt 16
Haarlem
Netherlands
September 16th, 2012 - February 24th, 2013

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.dehallen.nl/
NEIGHBORHOOD:  
Other (outside main areas)
PHONE:  
+31 (0)23 511 5775
OPEN HOURS:  
Tue-Sat 11-5; Sundays and bank holidays 12-5
TAGS:  
photography

DESCRIPTION

Ten Dutch internationally renowned photographers have donated recent works for a limited edition portfolio. The proceeds of the sale of this portfolio will be used for the acquisition of a contemporary work of art for the collection of De Hallen Haarlem. Participating artists are among others c, Roy Villevoye and Luuk Wilmering. The portfolio will be exhibited in De Hallen Haarlem and is available for sale in an edition of sixty, as long as stocks last.


De Vereniging van Vrienden van Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem viert dit najaar haar zilveren jubileum. Het jubileum wordt vanaf 16 september 2012 onder andere gevierd met de tentoonstelling Fotozaken en een bijzondere uitgave: een fotomap met werk van (inter)nationaal bekende fotografen in beperkte oplage. De opbrengst van de portfolio wordt besteed aan de aankoop van een hedendaags kunstwerk voor de collectie. In de tentoonstelling Fotozaken zijn de foto’s uit de portfolio te zien.

Het Vriendenjubileum werd ook gevierd met de tentoonstellingen Maskerade en Aankopen met steun van de Vrienden, te zien tot en met 18 november 2012.

Fotografie vormt een van de aandachtspunten in het tentoonstellings- en collectiebeleid van De Hallen Haarlem. De tien fotografen, die belangeloos hebben bijgedragen aan de fotomap, voelen zich nauw verbonden met de bijzondere fotocollectie van het museum. De tien foto’s geven een overzicht van wat er speelt binnen de hedendaagse fotografie in Nederland. De foto’s variëren van portretten tot architectuur- en conceptuele fotografie. In de map zit werk van Semâ Bekirovic, Koos Breukel, Rineke Dijkstra, Fleur van Dodewaard, Hans van der Meer, Gabor Ösz, Bas Princen, Viviane Sassen, Roy Villevoye en Luuk Wilmering.


Van Breukel, Villevoye en Wilmering heeft het museum werk in collectie. Van hen was evenals van Dijkstra eerder werk te zien in De Hallen.

De portfolio is samengesteld door Lex ter Braak (directeur Jan van Eyck Academie), Tanya Rumpff (kunstadviseur), Marieke Sanders (verzamelaar), Iesje Vermeulen (lustrumcommissie Vrienden) en Xander Karskens (conservator hedendaagse kunst De Hallen Haarlem).

Tentoonstelling Fotozaken
De tien foto’s uit de portfolio worden gepresenteerd in de tentoonstelling Fotozaken. Een foto is over het algemeen statisch van aard. Niet bij Semâ Bekirovic. Doordat de foto is ontwikkeld zonder hem te fixeren, verandert het beeld onder invloed van licht. Binnen de looptijd van de expositie verschijnt en verdwijnt het beeld weer.


Collector’s item
De portfolio verschijnt in een beperkte oplage van 60 exemplaren + 10 Artists Prints. Hij is zolang de voorraad strekt verkrijgbaar via De Hallen voor de aantrekkelijke prijs van 1.350 euro. De foto’s zijn ca. 30 bij 40 cm groot, zijn gesigneerd en voorzien van een oplagenummer. Ze zijn geproduceerd op fine art paper, gestoken in een transparante Secol insteekhoes en verzameld in een doos van zuurvrij papier. Lees hier hoe de map te bestellen is.