Bigindicator

Street Art at Het Filiaal

Event  |  Reviews  |  Comments
G89006
El Salvador Mixed Media Painting 100 X 80 Cm © Fedde Hoekstra 2009
Kaart-filiaal2
location
Filiaal_0081
front view © CBK Groningen
For_artslant
gallery view, 2009 © courtesy of the artists
Street Art at Het Filiaal
Curated by: CBK

Akerkhof 10
9711 Groningen
Groningen
Netherlands
May 20th, 2009 - June 6th, 2009

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.cbkgroningen.nl/
COUNTRY:  
Netherlands
EMAIL:  
info@cbkgroningen.nl
PHONE:  
06 537 14 728
OPEN HOURS:  
Wed- Sat 12:00 -5:00
ARTS ORGANIZATION:  
CBK Groningen

DESCRIPTION

20 mei t/m 6 juni  Van 20 mei tot en met 6 juni 2009 presenteren we in Het Filiaal aan het Akerkhof 10 Street-art, een presentatie met werk gerelateerd aan deze stroming uit onze kunstuitleencollectie.

Street-art is een stroming binnen de graffitibeweging. Het gaat daarbij om alle illegaal aangebrachte kunst die niet bij het klassieke graffitibeeld hoort. Te denken valt aan stickers, sjablonen en posters op muren, stoplichten en lantarenpalen. Draait het bij graffiti vooral om de naam van de maker, bij street-art gaat het om de originaliteit van de afbeelding. Het CBK Groningen heeft geen stickers en sjablonen in de uitleencollectie, maar wel werken die de beeldtaal van street-art vertolken. In Het Filiaal presenteren we een kleine maar diverse selectie uit deze collectie waaronder werk van Fedde Hoekstra, Rodney Artiles en Abe Kuipers. Daarnaast zijn er tal van kunstcadeaus rondom street-art in Het Filiaal te koop. Deze zijn ook te betalen met collectietegoed.

Ook de korte speelfilm Samurassi van Fedde Hoekstra is te zien. Deze film is hilarisch en goed voor het juiste blues en Don Quichotte gevoel. Hoekstra heeft hem speciaal voor deze presentatie beschikbaar gesteld. (kunstuitleen)

Summarized English Translation:

From May 20 to June 6, 2009 we are presenting in Het Filiaal located at Akerkhof 10, Groningen, Netherlands:  Street-Art, a presentation of works from our art collection.

Street art is a movement within the graffiti movement....... In Het Filiaal we present a small but diverse selection from our collection that references this movement including work by Fedde Hoekstra, Rodney Artiles and Abe Kuipers, Evert Winkle, and Hugo Kaagman among others. As well many art gifts are available related to street art......

The short film "Samurassi" by Fedde Hoekstra is being show as well. This film is hilarious and has just the right somber feeling and Don Quixote references. Hoekstra has made it especially available for this presentation.