Bigindicator

BORZO modern & contemporary art

Venue  |  Exhibitions  |  Reviews
Intro
© BORZO modern & contemporary art
Borzo_20interieur
© BORZO modern & contemporary art
20130614172728-borzo_interieur
© Courtesy of BORSO modern & contemporary art
BORZO modern & contemporary art
Keizersgracht 516
1017 EJ Amsterdam
Netherlands
Venue Type: Gallery
QUICK FACTS
Open hours
Wed-Sat: 1 – 5 PM
Phone
+31 20 626 3303
Fax
+31 20 470 3736
Gallery type
Contemporary
DESCRIPTION

Historie


In 1824 vestigde de in Italië geboren Joseph Borzo zich in ‘s-Hertogenbosch en trouwde met de eveneens uit dat land komende immigranten-dochter Anna Sala, telg uit een familie van kunsthandelaren uit Leiden en Den Haag.

‘s Hertogenbosch
‘s-Hertogenbosch, hoofdstad van de "nieuwe" provincie Noord-Brabant, belangrijke garnizoens- en bisschopsstad en zetel van Rechtbank en Gerechtshof bleek een goede vestigingsplaats voor een atelier waar kunstzinnige lijsten, spiegels en ornamenten werden vervaardigd. Internationale prijzen vielen de familie Borzo ten deel. De handel in prenten en schilderijen vormde al snel een logische aanvulling op die activiteiten.

20e eeuw en verder
In 1924 kocht Jan van Rosmalen sr. het pand en de firma, zette de zaak voort en loodste haar door crisis- en oorlogsjaren. Na de bevrijding trad de volgende generatie aan: Jan van Rosmalen jr., later met twee jongere broers, continueerde de zaak en breidde haar verder uit tot toonaangevende kunsthandel in Nederland in de volgende decennia.
Toen Paul van Rosmalen in 1987 Borzo overnam, wist hij dat zijn ambitie en liefhebberij verder in de kunstgeschiedenis zou liggen: het zwaartepunt van de collectie verplaatste zich van 19e naar 20e eeuw, van Haagse School naar Ecole de Paris, van Amsterdamse School naar De Stijl, Nul en Minimalisme, van impressionisme naar expressionisme, van het Nederlandse interessegebied naar kunst met een grotere internationale betekenis. Ook aan hedendaagse kunst zou meer aandacht besteed worden.

Van ‘s-Hertogenbosch naar Amsterdam
Met de grotere aandacht voor hedendaagse kunst tekende zich reeds een volgende stap af. Toen Cora de Vries in het voorjaar van 2004 te kennen gaf haar galerie "Collection d'Art" in Amsterdam te willen beëindigen, bood dat voor Borzo de gelegenheid in een - in potentie - prachtig en historisch pand de activiteiten van ‘s-Hertogenbosch naar Amsterdam te verplaatsen.

Borzo in Amsterdam
Onder leiding van architect Wiel Arets werd de verbouwing en restauratie ter hand genomen.
Kwaliteit, respect voor het verleden, voor Bodon, hand in hand met innovatieve oplossingen en aandacht voor detail, was de opdracht. Een huis dat niet alleen kunst huisvest, maar Kunst uitstraalt, waar Beeldende kunst en Architectuur elkaar ontmoeten, aanvullen en versterken.
In januari 2006 opende Borzo haar deuren in het nieuwe pand in Amsterdam.

Paul en Jory van Rosmalen nodigen u uit voor een bezoek.

 

ArtSlant has shutdown. The website is currently running in a view-only mode to allow archiving of the content.

The website will be permanently closed shortly, so please retrieve any content you wish to save.