Bigindicator

Can I Get a Witness

Event  |  Reviews  |  Comments
20140220231504-unnamed__1_
© Courtesy of the Artist and momart
Can I Get a Witness

Bergstraat 3
1015 AV
Netherlands
February 21st, 2014 - March 23rd, 2014
Opening: February 21st, 2014 5:00 PM - 8:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.momart.nl/
NEIGHBORHOOD:  
Canal Girdle
EMAIL:  
art@momart.nl
PHONE:  
+31 206275187
OPEN HOURS:  
Thu-Sat 1-5 and by appointment

DESCRIPTION

After a successful presentation at Art Rotterdam, Momart proudly presents the new group exhibition: Can I Get A Witness

The exhibition is a result of the first collaboration of Abe Rechterschot, Oscar Lourens, Sander van Wettum and Theun Govers. The four artists have set the objective to make new works, relating both to the exhibition space and to one another. By witnessing each other working, an unique group dynamics arose and existing boundaries were crossed

Please join the opening party on Friday February 21 from 5pm till 8pm. The artists will be present

 

Opening hours exhibition:
Friday February 21:               5 – 8pm official opening with drinks
Saturday February 22:         12 – 6pm
Sunday February 23:           12 – 6pm
The exhibition Can I Get a Witness runs till March 9. To visit the show after the opening weekend, please contact Evelien or Rieke. 

 Due to succes the exhibition Can I Get a Witness will be extended! You can visit momart - base for independent artists by appointment till March 23.


“Kunstenaarsplatform Momart blikt terug op een succesvol eerste jaar en lanceert nieuwe groepsshow Can I Get a Witness

Momart – base for independent artists, werd in februari 2013 in het leven geroepen om een podium te bieden aan kunstenaars die niet aan een galerie zijn verbonden. Om in te spelen op de bezuinigingen in de kunstensector en getalenteerde kunstenaars de mogelijkheid te geven zich te presenteren werd een nieuw eneffectief concept ontwikkeld.

Vrijdag a.s. opent de nieuwe groepstentoonstelling Can I Get a Witness; ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen vier kunstenaars, verbonden aan Momart, die zowel de projectruimte als het platform als een bastion hebben ontleed. 

 

Het platform, dat werkt vanuit een tijdelijke tentoonstellingsruimte op de Bergstraat in Amsterdam, heeft op dit moment 26 kunstenaars in haar bestand. Oprichter en voormalig galeriehouder André Martens: “Ik merkte dat er onder kunstenaars een grote behoefte bestond aan alternatieve vormen voor samenwerking, netwerken en tentoonstellen. Kunstenaars zijn steeds meer op zoek naar andere presentatiemogelijkheden. Sommigen willen geen galerie en juist onafhankelijker opereren. Zowel net afgestudeerde als inmiddels bewezen kunstenaars, hebben moeite om opgepikt te worden door verzamelaarsen kunstliefhebbers. Met Momart willen we inspringen op deze leemte en getalenteerde kunstenaars de kans geven zichzelf op de kaart te zetten en te ontwikkelen.” Het hoogtepunt van het afgelopen jaar was, zeer recent, de goed ontvangen groepstentoonstelling die Momart presenteerde op het Van Nelleterrein tijdens Art Rotterdam.

De nieuwste tentoonstelling Can I Get a Witness is van 21 Februari tot 9 maart te zien in Momart’s tentoonstellingsruimte: Bergstraat 3, Amsterdam. Deelnemende kunstenaars:
Abe Rechterschot, Theun Govers, Oscar Lourens en Sander van Wettum. 

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op 21 Februari om 17.00 uur.

In dit openingsweekend is de tentoonstelling op zaterdag en zondag te bezichtigen van 12.00 – 18.00 uur. Vervolgens tot 9 maart op maandag, woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak.

 

ArtSlant has shutdown. The website is currently running in a view-only mode to allow archiving of the content.

The website will be permanently closed shortly, so please retrieve any content you wish to save.