Bigindicator

MyCelium: spiegelingen, echo’s en resonanties

Event  |  Reviews  |  Comments
20130426144849-baumgartnervoor1
zonder titel, 2012, Hout/Beschilderd Hoogte 12 Cm, Sokkel Kunststof © Foto Erìc de Vries Den Haag
MyCelium: spiegelingen, echo’s en resonanties

Toussaintkade 51
2513 CL The Hague
Netherlands
May 5th, 2013 - June 9th, 2013
Opening: May 5th, 2013 3:00 PM - 5:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.galerieramakers.nl
NEIGHBORHOOD:  
the Hague
EMAIL:  
info@galerieramakers.nl
PHONE:  
0031 70 36 34 308
OPEN HOURS:  
wed - sat 12 - 5 pm every sun 1 - 5 pm.
TAGS:  
sculpture

DESCRIPTION

MyCelium

spiegelingen, echo’s en resonanties

in het werk van Klaus Baumgärtner


De poëtische kracht van de installaties, objecten en foto’s van Klaus Baumgärtner zit hem niet in de titels (op een enkele uitzondering na is zijn werk ongetiteld) of in het grootse gebaar. De kracht van het tijdloze oeuvre van Baumgärtner schuilt in het verbijzonderen van fragmenten uit zowel de natuur als van gebruiksvoorwerpen tot subtiele installaties. Hij koestert de kleine, intieme details van takken, stukken hout of metaal. Hij kneedt verschillende fragmenten op nauwgezette en liefdevolle wijze samen tot een poëtisch geheel. 

Liefhebbers van zijn werk herkennen zijn fijnzinnige sculpturen en collages op honderd meter afstand. Al jaren langt maakt hij installaties van natuurlijke objecten. De bestanddelen kunnen takjes zijn, draadjes, maar ook gevonden voorwerpen als stukken hout en metaal. Hij koestert elk materiaal dat hij onder handen krijgt. Hij verbuigt het, monteert, last en knipt, schuurt en zaagt.

Materie krijgt bij Baumgärtner extra betekenis, buiten het oorspronkelijke of toevallige om. Op het oog simpele vormen kunnen wel degelijk complexe emoties oproepen