Bigindicator

De Kamers van Piet Paris

Event  |  Reviews  |  Comments
20130425105251-piet_paris_illustratie_1-med
Heart of the Matter, 2011 © Courtesy of the Artist and Museum Voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA)
20130425105757-piet_paris_illustratie_3-lrg
illustratie voor Louis Vuitton, 2013 © Courtesy of the Artist and Museum Voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA)
De Kamers van Piet Paris

Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
Netherlands
May 12th, 2013 - August 4th, 2013
Opening: May 12th, 2013 11:00 AM - 5:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.mmkarnhem.nl
NEIGHBORHOOD:  
Other (outside main areas)
EMAIL:  
info@mmkarnhem.nl
PHONE:  
+31(0)26 30 31 400
OPEN HOURS:  
Tuesday – Sunday and holidays 11 a.m. – 5 p.m.

DESCRIPTION

Piet Paris (1962) wordt beschouwd als één van de belangrijkste mode-illustratoren van deze tijd. Zijn herkenbare stijl wordt gepubliceerd door internationale tijdschriften en bedrijven over de hele wereld. Zo ontwierp Paris illustraties, displays en etalages voor het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue en ontwierp hij de decors voor de modeshow van Viktor & Rolf. Paris tekent regelmatig voor tijdschriften als Vogue, Elle en W Korea. Zijn werk is opgenomen in belangrijke standaardwerken over mode-illustraties. In Arnhem was hij driemaal curator van de Arnhem Mode Biënnale (2005, 2007 en 2009). Daarnaast was hij jarenlang actief in het Nederlandse modeonderwijs. Zo was hij medeoprichter van het Fashion Institute Arnhem, een masteropleiding aan ArtEZ en stond daarmee aan de basis van een aantal carrières van Nederlandse modeontwerpers. Piet Paris won verschillende prijzen, waaronder de Nederlandse modeprijs Grand Seigneur. 
 
De Kamers van Piet Paris legt de nadruk op Paris’ specifieke werkwijze en ontwerpproces. Zijn archief - Paris zit 25 jaar in het vak -  vormt daarbij het fundament. Het ontwerp van de tentoonstelling is in handen van Piet Paris zelf. 

Bij de tentoonstelling verschijnt een monografie over Piet Paris bij ArtEZ Press en wordt een educatief programma voor jong en oud aangeboden. Meer informatie is op deze website onder activiteiten en educatie te vinden.  
 
*De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Modekern. Modekern is een initiatief van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, het Gelders Archief en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode (onderdeel van Het Nieuwe Instituut) en heeft als doel archieven van Nederlandse modeontwerpers van internationale betekenis te verzamelen, ontsluiten, onderzoeken en presenteren. www.modekern.nl