Bigindicator

Gé-Karel van der Sterren + Han van Wetering

Event  |  Reviews  |  Comments
20130415180815-kindertuin-3-web
Kindertuin #3 , 2012 190 X 145 © Courtesy of the Artist and Steendrukkerij Amsterdam B.V.
Gé-Karel van der Sterren + Han van Wetering

Lauriergracht 80
1016 RM Amsterdam
Netherlands
April 20th, 2013 - June 1st, 2013
Opening: April 20th, 2013 4:00 PM - 6:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.rentobrattinga.com/
NEIGHBORHOOD:  
Canal Girdle
EMAIL:  
info@rentobrattinga.com
PHONE:  
+31 20-6241491
OPEN HOURS:  
Wed-Sat 1-5:30

DESCRIPTION

Ha, een tentoonstelling voor Bourgondiërs!

Net zoals men wel behoefte kan hebben in een eenvoudige (doch voedzame) maaltijd met een rijke schakering aan drank en spijzen, zo kan je ook behoefte hebben aan een tentoonstelling met een rijke schakering aan ironie, spot en plezier.
En de twee koks die deze visuele maaltijd bereidden hebben goed uitgepakt.

Gé-Karel van der Sterren (1969) en Han van Wetering (1948) zijn niet krenterig als het gaat om verf en klei.

De schilderijen van Gé-Karel zijn overladen met kleur en rijk aan structuur. Zijn composities maken onalledaags van het alledaagse zoals in de drie grote doeken uit de ‘kindertuin’ serie waarin we een peuter met zijn driewieler zien spelen of met een onwaarschijnlijk mooi geschilderde slak die hij gaat vangen met een glas. En, om de parallel met koken nog even vast te houden, hij past ongewone ingrediënten toe, die een perfect ‘in balans’ resultaat opleveren.
En dan is er zijn collega Bourgondiër, Han van Wetering die hangt naar de passie van het bizarre. Het oeuvre is breed; een bronzen krans, samengesteld van de onderkaak van een Karolinger, keramische koppen waaruit de hersenspinsels (in roze) opstijgen, een joekel van een spijker in de muur met daaraan verbonden een zelf te bouwen straaljager, maar dan alles in beschilderd brons.
Zijn laatste serie ‘een merkwaardig gezelschap’ is een groep van tien hele vreemde wezens. Ze lallen, draaien, kronkelen in een processie van kleur en gevangen beweging.
Van Wetering is een meester in de glazuur, zijn beelden gaan meerdere malen de oven in met opnieuw een nieuwe laag glazuur die zich met de laag eronder mengt tot een volle, rijke gloed.

Een visuele maaltijd voor diegenen zonder allergie voor spot, plezier, barok en een tikkeltje overdaad!