Bigindicator

stedelijk | items live: De stijl van instituties – over grafische huisstijlen

Event  |  Reviews  |  Comments
20130208162455-sma_bloklogo-wit_1200ppi_original
© Courtesy of Stedelijk Museum
stedelijk | items live: De stijl van instituties – over grafische huisstijlen

Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam
Netherlands
February 15th, 2013 4:00 PM - 5:00 PM

QUICK FACTS
EVENT TYPE:  
Other
WEBSITE:  
http://www.stedelijk.nl
NEIGHBORHOOD:  
Museum Area
EMAIL:  
info@stedelijk.nl
PHONE:  
+31(0) 20 5732.911
OPEN HOURS:  
Sat-Thu 10-6; Fri 10-10
TAGS:  
Discussion
COST:  
Free. Reservations: required.

DESCRIPTION

Het Stedelijk Museum en Items magazine presenteren met trots een nieuwe edite van de serie stedelijk | items live, over actuele en spraakmakende onderwerpen in de hedendaagse vormgeving. Tijdens deze vrijdagmiddag staat het onderwerp ‘huisstijlen’ centraal en zullen diverse vormgevers en hun opdrachtgevers  recente grafische identiteiten voor musea presenteren. Met onder meer Mevis & Van Deursen, thans vormgevers van de huisstijl van het Stedelijk, Irma Boom, Our Polite Society en Lava.

Het Stedelijk heeft niet alleen een nieuw gebouw maar ook een nieuwe grafische identiteit. Het Stedelijk is geen uitzondering: in 2012 hebben diverse Nederlandse ontwerpers nieuwe huisstijlen voor musea in binnen- en buitenland gemaakt. Als ontwerpopdracht is dat het neusje van de zalm: grafisch vormgeven voor een spraakmakende en vernieuwende culturele instelling. Musea zijn speciale opdrachtgevers voor ontwerpers; ze gaan over beeldende cultuur en stellen dus zeer hoge eisen aan hun eigen visuele uitstraling. Hoe benaderen ontwerpers zo'n opdracht? Wat is de rol van de opdrachtgever: klant, regisseur, partner? En hoe kunnen de benaderingen van de vormgevers gekarakeriseerd worden, van conceptueel tot commercieel?

In deze aflevering van stedelijk | items live presenteren vier zeer verschillende ontwerpstudio's hun nieuwe identiteiten voor musea: Mevis & van Deursen (Stedelijk Museum Amsterdam), Lava (Moscow Designmuseum), Our Polite Society (Bauhaus Dessau) en Irma Boom (Rijksmuseum). En ze spreken met elkaar en het publiek over de bijzonderheid van deze opdrachten: hoe geef je een samenvattend beeld van een instituut dat duizenden beelden huisvest? En hoe ga je om met de maatschappelijke discussie die bij elk ontwerp voor een belangrijk museum losbarst? De moderator van de middag is creative industries expert Walter Amerika.

Locatie: Teijin auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Voertaal: Nederlands
Toegang: entreeprijs Stedelijk Museum
Reserveren: noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.