Bigindicator

We Own the City

Event  |  Reviews  |  Comments
20120807091548-we_own_the_city
© Courtesy of the Artist and ARCAM - Amsterdam Centre for Architecture
We Own the City

Prins Hendrikkade 600
1011 VX Amsterdam
Netherlands
August 24th, 2012 - October 6th, 2012
Opening: August 24th, 2012 5:00 PM - 7:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.arcam.nl
NEIGHBORHOOD:  
the Dykes
EMAIL:  
arcam@arcam.nl
PHONE:  
020 620 48 78
OPEN HOURS:  
Tuesday to Saturday, from 1 to 5 PM

DESCRIPTION

Exposition on new bottom-up initiators in the urban context of Amsterdam.


Eind augustus opent de expositie We own the City, die verzorgd wordt door ARCAM en CITIES. In de expo staan nieuwe bottom-up initiatiefnemers in de stedelijke ontwikkeling centraal, die de kansen van de financiƫle crisis aangrijpen om braakliggende terreinen en leegstaande panden in Amsterdam nieuwe bestemmingen te geven. Want ondanks de economische crisis en het stagneren van de bouw, ontwikkelt Amsterdam zich verder. Er heeft een omschakeling plaatsgevonden: top-down stedebouw lijkt steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen. In plaats daarvan verschijnen er steeds meer particuliere en zakelijke initiatiefnemers ten tonele, die locaties in de stad bottom-up, van onderaf, ontwikkelen.

De expo is het resultaat van een onderzoek naar de beweegredenen, ambities en ondernemingszin van deze nieuwe groep bottom-up initiatiefnemers. Want waarom nemen zijn initiatief? Hoe organiseren en financieren zij zich? En wat zijn hun toekomstplannen?

De expositie licht een selectie initiatieven bovendien uit met bijzondere fotografie. Dit onderdeel van de expositie komt tot stand dankzij GUP Magazine.

CITIES maakt ten behoeve van deze expositie gebruik van de inventarisatie die ARCAM dit voorjaar heeft gemaakt in opdracht van het Stimuleringsfonds voor de Architectuur.