Bigindicator

Herontwikkeling Olympic Parc - Lezing Ruurd Gietema

Event  |  Reviews  |  Comments
20120704150419-plaatjekcapvooropsite
© Courtesy of ARCAM - Amsterdam Centre for Architecture
Herontwikkeling Olympic Parc - Lezing Ruurd Gietema

Prins Hendrikkade 600
1011 VX Amsterdam
Netherlands
July 9th, 2012 7:30 PM - 9:00 PM

QUICK FACTS
EVENT TYPE:  
Lecture
WEBSITE:  
http://www.arcam.nl
NEIGHBORHOOD:  
the Dykes
EMAIL:  
arcam@arcam.nl
PHONE:  
020 620 48 78
OPEN HOURS:  
Tuesday to Saturday, from 1 to 5 PM
COST:  
7,50 euro, studenten 5,00 euro

DESCRIPTION

On Monday evening July 9th Ruurd Gietema (KCAP) will give a lecture about the KCAP design for redeveloping the Olympic Parc and the Lea Valley after the Olympic Games in London 2012.

Location: ARCAM
Start: 19.30h
Entrance: €7,50

The lecture is in Dutch.


Op maandagavond 9 juli 2012 geeft stedebouwkundige Ruurd Gietema, van KCAP Architects&Planners, bij ARCAM een lezing over het ontwerp voor herontwikkeling van het Olympisch park in Londen. Wat gebeurt er met het gebied in oost-Londen na afloop van de Olympische Spelen van deze zomer? 

De ARCAM-expositie ‘Olympic Impact’ is het decor waartegen Gietema ingaat op de ruimtelijke erfenis van het grootse sportevenement ter wereld. KCAP ontwierp in samenwerking met een internationaal team  aan deze legacy voor het Londense Olympic Parc en de Lower Lea Valley. 

Het 'Legacy Masterplan Framework' is de grootste stedebouwkundige opgave in Londen van de afgelopen decennia. De herontwikkeling van een grootschalige sport-concentratie naar duizenden nieuwe woningen, werkruimten en voorzieningen is een enorme operatie. 
Het masterplan heeft de vorm van een ontwikkelstrategie. Het doel van die strategie is om het Olympisch gebied en omgeving te herontwikkelen tot een aantal woonbuurten die onlosmakelijk onderdeel zijn van de stad Londen en die plaats bieden aan een grote diversiteit aan bewoners. Het (openbaar) vervoer wordt er geoptimaliseerd en de bestaande kwaliteit van het water en het park zijn de basis voor de herinrichting van de openbare ruimte. 
Naast de ambitie om de Olympische erfenis de katalysator voor herstel van de Lower Lea Valley te laten zijn, belicht Gietema het proces dat tot het masterplan heeft geleid. De ervaring die KCAP heeft in gelijksoortige opgaven bleek daarbij essentieel. 

Lezing Ruurd Gietema (KCAP Architects&Planners) 
Maandag 9 juli 2012, inloop 19.00 uur, start om 19.30 uur 
Locatie: ARCAM 
Entree 7,50 euro, studenten 5,00 euro 
Graag aanmelding via arcam@arcam.nl ovv lezing Gietema 


Gedurende de sportzomer van 2012 staat ARCAM in het teken van de Olympische Spelen – meer specifiek: van een mogelijke editie in 2028 in Nederland. In de expositie ‘Olympic Impact’ wordt verslag gedaan van de zoektocht naar het ruimtelijk inpassen van het grootste evenement ter wereld. Hoe zien de Olympische Spelen van 2028 er uit? 

EXPOSITIE OLYMPIC IMPACT: tot en met 18 augustus 2012, di.-za. 13.00 – 17.00 uur. Toegang gratis.