Bigindicator

Total Objects

Event  |  Reviews  |  Comments
20120530075442-ps-gerold-miller-total-objects
© Courtesy of the Artist and PS Projectspace
Total Objects

Madurastraat 72
1094 GR Amsterdam
Netherlands
June 3rd, 2012 - July 1st, 2012
Opening: June 3rd, 2012 4:00 PM - 6:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.psprojectspace.nl/
NEIGHBORHOOD:  
Plantage
EMAIL:  
info@psprojectspace.nl
PHONE:  
+31 (0)6 47830952
OPEN HOURS:  
Sat-Sun 2-5 and by appointment.

DESCRIPTION

Total objects, de tentoonstelling van Gerold Miller opent op 3 juni. De show toont een nieuwe groep van werken van de kunstenaar die wordt gezien als een van de meest radicale beeldhouwers van zijn generatie.

Sinds het begin van zijn artistieke onderzoek, zo'n twintig jaar geleden, werkt de Berlijnse kunstenaar Gerold Miller op de grens van sculptuur, schilderij en installatie. Zijn opeenvolgende groepen van werken, die op elkaar voortbouwen, verenigen een uniek fenomeen: ze omsluiten een lege ruimte, ze zijn leeg in het centrum of op een prominent geplaatst optisch centrum. Waardoor de ruimte deel van het werk wordt.

“By revealing the surface itself and referring to the wall as the ultimate surface, Miller not only hits the limits of geometrical abstraction and minimalist sculpture, but also modernism itself.” (Peter Weibel)

Miller's werken komen voort uit een geconcentreerde toewijding voor vorm en kleur. Combinaties van kleuren en samenstellingen van vormen in het domein van design en mode, dienen Miller als goed geteste ready made voor zijn beelden. Maar zonder directe verwijzingen, zijn zijn werken geen allusie en roepen evenmin op tot een eenduidige interpretatie. De kijker krijgt alleen de 'kaders' en niets concreets wat kan helpen bij het vinden van de betekenis van het beeld. Het  werk onttrekt zich van elke connotatie die zijn zelf referentie zou overschrijden en wordt gepresenteerd als een puur visuele object barrière.

Voor de meeste van zijn werken past Miller de methoden van de industriële productie toe. Zo zijn de nieuwe 'Total objects' gemaakt van aluminium en gespoten in hoogglans lak. Door de schijnbaar anonieme glanzende oppervlakken wordt het effect van kleur en licht verhevigt. Dit vergroot de drang om dichterbij te willen komen en het oppervlak te voelen.


In de komende tentoonstellingen PS toont werk van Rohan Wealleans (NZ) en Marius Lut (NL).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van der Ploeg en Cindy Moorman.