Bigindicator

Subjectief Venster

Event  |  Reviews  |  Comments
20100826102521-subj_venster_jb
© Courtesy of the Artist and MK Galerie
20100826102611-subj_venster_wb
© Courtesy of the Artist and MK Galerie
20100826102932-subj_venster_wv
© Courtesy of the Artist and MK Galerie
Subjectief Venster

Witte de Withstraat 53
NL-3012 BM Rotterdam
Netherlands
September 10th, 2010 - October 24th, 2010
Opening: September 12th, 2010 5:00 PM - 7:00 PM

QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.mkgalerie.nl
NEIGHBORHOOD:  
Rotterdam
EMAIL:  
mk@mkgalerie.nl
PHONE:  
+31/10-213 09 91
OPEN HOURS:  
Wed-Sun 1-6
TAGS:  
photography

DESCRIPTION

In het kader van de fantastische fotografie presenteert de galerie werken van 3 kunstenaars met een subjectieve venster.
Jasper de Beijer

Wim Bosch

Wynolt Visser

 

Jasper de Beijer

De relatie tussen individu en omgeving vormt een duidelijk uitgangspunt in het werk van Jasper de Beijer. In zijn project ‘The Devil Drives’, - een fotoimpressie gebaseerd op de ervaringen van een 19e eeuwse ontdekkingsreiziger - laat de kunstenaar de subjectiviteit van zijn reisbeschrijving het beeld bepalen. Ondanks zijn behoefte om zijn reiservaringen objectief te registreren en analytisch te benaderen verliest de ontdekkingsreiziger de controle waarna de omgeving de overhand neemt; een ervaring die de kunstenaar tijdens een rondreis door West-Afrika persoonlijk heeft ondervonden.

Op basis van de reisbeschrijvingen van deze ontdekkingsreiziger heeft hij een reeks impressies op papier gemaakt, die als uitgangspunt dienden voor de fotoserie. Foto’s van een zelfgebouwde maquette, foto’s van de kunstenaar met een masker van de ontdekkingsreiziger, computergegenereerde landschappen en gezichten vormen een fotoassemblage die de vertroebelde waarneming van de reiziger als uitgangspunt heeft.

Wim Bosch
Wim Bosch laat ons fotowerken zien die uit velerlei lagen bestaan. Elke foto kan worden opgevat als een venster op de wereld. Die opvatting staat in de lange traditie van het centraal perspectief. Projectie op het scherm van de computer tijdens het maakproces versterkt nog meer het effect van een transparant beeld. Vervolgens projecteert Wim Bosch vele fotoschermen over elkaar heen. Van ieder scherm worden elementen op de voorgrond geplaatst en andere weg geretoucheerd. Het resultaat is een beeld dat bestaat uit vele onlosmakelijk met elkaar versmolten lagen en dat zijn definitieve vorm vindt in een digitale print.

Wynolt Visser
Visser is niet medium gebonden, hij gebruikt veelvuldig het medium fotografie maar verwerkt dat met zijn naaimachine tot zachte driedimensionale kussens. Kussens in allerlei diktes, vriendelijke en toch grillige vormen. Hij ontwerpt logo's, ontwikkelt een eigen kledinglijn en bekleedt of bewerkt meubels. Hij bedenkt en publiceert zijn eigen boeken. Zijn werk gaat over de complexiteit van emotie en geweld. In zijn werk speelt de kindertijd een grote rol; zijn zelfportret is voor hem een belangrijke spiegel om zijn ideeën en gedachten op te projecteren.