Chicago | Los Angeles | Miami | New York | San Francisco | Santa Fe
Amsterdam | Berlin | Brussels | London | Paris | São Paulo | Toronto | China | India | Worldwide
 
Amsterdam

Morren Galleries

Exhibition Detail
Mystic World
Prinsengracht 572
1017 KR Amsterdam
Netherlands


May 7th, 2011 - June 12th, 2011
Opening: 
May 7th, 2011 3:00 PM - 8:00 PM
 
Unheard cry , Brooke ShadenBrooke Shaden, Unheard cry
, Brooke ShadenBrooke Shaden
, Elizabeth KoningElizabeth Koning
,
,
,
, Paul DayPaul Day
, Jamie BaldridgeJamie Baldridge
, Jamie BaldridgeJamie Baldridge
< || >
> QUICK FACTS
WEBSITE:  
http://www.morrengalleries.nl
NEIGHBORHOOD:  
Canal Girdle
EMAIL:  
leonie@morrengalleries.nl
PHONE:  
020-3206015
OPEN HOURS:  
tuesday - saturday 11.00 - 17.00 , sunday 12.00 - 17.00
TAGS:  
realism, conceptual, digital, photography, figurative, sculpture, surrealism
COST:  
free
> DESCRIPTION

Op zaterdag 7 mei 2011 komt Morren Galleries met een geheel nieuwe aanwinst: Brooke Shaden (1987). Deze jonge Amerikaanse fotografe creëert met haar vallende en zwevende vrouwen een magische wereld. Zij laat de schoonheid zien van datgene wat anderen als verontrustend beschouwen. Naast Shaden tonen wij het werk van drie andere kunstenaars die ieder op geheel eigen wijze de toeschouwer meenemen in hun mystieke belevingswereld: de Nederlandse fotografe Elizabeth Koning (1966) met haar vervreemdende kinderportretten, de Amerikaanse fotograaf Jamie Baldridge met zijn sprookjesachtige vertellingen en de fascinerende reliëf sculpturen van de Britse Paul Day.

 Brooke Shaden creëert werelden waarin ze wenst dat ze zou kunnen leven. Shadens foto’s onderzoeken de betekenis van het leven. Ze vormt een simpel concept zoals geboorte en dood, of iets daar tussen in- leven, tot een complex en magnetisch geheel. Ze verleidt de toeschouwer haar logische en vertrouwde wereld los te laten om ruimte te maken voor een intensere belevingswereld. De beelden van vallende of zwevende vrouwen doen denken aan de femmes fatales van John William Waterhouse (1849-1917): met mystiek, mythologie en poëzie als lijdende thema’s. Door haar vierkante formaten en het gebruik van veel textuur om een schilderachtig effect te bereiken, lijkt ze de grenzen van de fotografie op te zoeken.

 Elizabeth Koning combineert in haar werk de typische Hollandse wolkenluchten met de finesses van de Italiaanse portretkunst. Ook maakt ze in haar portretten subtiele referenties naar de sfeer die meesters als Bellini, Rafaël en Holbein in hun Renaissanceportretten wisten te scheppen. De combinatie van deze historische referenties en Konings eigen visie resulteert in opmerkelijk eigentijdse kunstwerken. In haar portretten werkt Koning laag over laag, totdat ze de juiste kleurverhoudingen bereikt. Zo schildert ze dus niet met verf, maar met pixels. In 2010 had zij een solo-expositie in het West-Fries museum en vanaf 8 mei exposeren wij haar werk in Morren Galleries Amsterdam.

 Paul Day maakt sculpturen met diepe reliëfs en een bijzonder perspectief. Zijn tuimelende trappen zonder einde geven je het gevoel dat je in een tekening van Escher (1898-1972) bent beland. De sculpturen van Paul Day hebben als thema ‘urban life’ en ‘de stad’. De Brit is afgestudeerd aan de Art School. Na zijn eerste solo expositie in 1995 in Parijs is zijn werk in vele landen in Europa getoond en binnenkort wordt Nederland aan dit rijtje toegevoegd.

 

De Amerikaanse fotograaf en schrijver, Jamie Baldridge (1975) toont bij Morren Galleries zijn nieuwste serie ‘Belle Epoque’. Deze serie is persoonlijk en geeft de toeschouwer een kijkje in de gevoelswereld van deze kunstenaar. De foto’s geven de toeschouwer het gevoel belandt te zijn in de sprookjeswereld van de Gebroeders Grimm.  Eerder schreef Baldridge het meesterwerk ‘The Everywhere Chronicles’; het boek werd een collectors item en is opgenomen in vele museale collecties en de foto’s werden geëxposeerd door Morren Galleries. Ook bij zijn nieuwe serie heeft hij een boek geschreven.

 


Copyright © 2006-2013 by ArtSlant, Inc. All images and content remain the © of their rightful owners.